Pingpongligan

Där mästarna möts

2008-09-05 11:11

Toarenovering, nere

Rate this item
(0 röster)

Hösten 2008 (Bilderna tagna 2008-09-03)

Det har blivit dags att ta itu med toaletten på mellanplan. Sedan den lilla toan på ovanvåningen blivit användbar igen sattes detta projekt i verket. Vi hann börja riva lite smått innan jag kom mig för att ta några bilder. Men här kommer i alla fall "före-bilderna".

 

2008-10-27

Två veckors "renoverigssemester" är förbi. Först bilder från arbetet som skett före semestern.

 

Detta har hänt under semesterveckorna.

Måndag: Inhandlade gersåg och tigersåg på ClasOhlson. Inhandlade reglar hos Fröbergs.

Tisdag: Reglade väggarna.

Onsdag: Lade in avloppsrören i toan.

Torsdag: Tog bort elementet i hallen. Handlade kopplingar hos Ahlsell. Köpte skjutdörrsbeslag hos Fröbergs. Hämtade skjutdörrar från Antero. Monterade skjutdörr tillfälligt.

Fredag: Hämtade kakel & klinker hos Bad&Keramik. Även avloppsdetaljer inhandlades hos Coop.

Lördag: ??

Måndag: Köpte prisolrör och golvbrunn hos HenryEriksson. Böt avloppsstammen och kopplade in toans nya avloppsrör i den nya stammen.

Tisdag: Borrade hål för vattenrören.

Onsdag: Drog el och vattenrör. Inhandlade glasroc och gips hos Fröbergs. Isolering hos Benab.

Torsdag: Kortlade för möbel och spegel.

Fredag: Inhandlade 175mm regel och skjutdörrslås hos Fröbergs. Började med att öppna väggen för inbyggnad av wc-fixturen.

Lördag: Fortsatte med wc-utrymmet samt drog el i väggen mot hallen. Inhandlade gipsskruvdragare hos ClasOhlson.

 

Bilder:

Den kapade avlopsstammen i källaren

 

 

 

2008-10-30

Igår var det en givande renoveringsdag igen. Pappa hjälpte än en gång till. Denna gång med att sätta upp isolering i väggarna. Jag spikade upp ett par reglar och fästade de övre bulthållarna för toalettfixturen. På kvällen monterades skjutdörren permanent, och det blev till och med bättre än väntat. Nu blir det troligtvis en paus i renoverandet tills den extra ledigheten på två veckor som jag ska ha från och med nästa vecka. Nästa steg är att klä hallväggarna med gips och att montera ändträet för skjutdörren. Det jag bävar mest för just nu är att fräsa ur ett spår i taket för elen till taklampan. En bild på "hålet" för toafixturen.

 

 

2008-11-16

En hel del har hänt sedan sist, men eftersom vi ständigt haltar med bilderna så tänkte jag denna gång ge mig på en detaljstudie. Vid planeringen gav ju den önskade skjutdörren en hel del huvudbry. Efter inte allt för mycket research på nätet stod det ju klart att man kan använda vilken dörr som helst och hänga upp den i en skena och på så sätt få sin skjutdörr. Men en skjutdörr till toaletten, funkar det? Hur låser man den? Blir det nog tätt?  Eftersom bygget inte är klart ännu så vet vi inte, men ett par frågor är i alla fall besvarade. Lägger upp ett par bilder där man kan se hur skenan fungerar och hur toalettbeslaget ser ut. Till beslaget kan vilket toavred som helst användas i kombination med en knopp eller ett handtag.

 

 

 '

 

2008-11-17

Under förra veckan började toaletten att ta form på riktigt. Glasrocen har skruvats upp och golvet har gjutits. Golvvärmen är utlagd och flytspackel har lagts på i en omgång av två. Några bilder från arbetet:

 

 

Last modified on 2011-01-07 15:01
Jukka

Jukka

E-mail: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

23345 comments

Lämna en kommentar

Kontrollera att du skriver in (*) obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

Nästa spel

Senaste spelet