22 | 07 | 2017
Kategorier
torsdag, 17 januari 2008 13:23

ATC-broms....

Skrivet av 
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

 

Nu har jag kört tåg i två dagar. Det har faktiskt gått rätt bra....tror jag. Jag har egentligen ingen aning om vad som förväntas av en som kör sina första svängar, men för mig har det gått relativt bra...inga större katastrofer iaf.

Den första kilometern i förarstolen var lite jobbig. Jag fick ta över tåget från Hofors och köra vidare mot Gävle. Det var i Tisdags morse kl.6.  Jag lade upp farthållaren på 40kmh vilket var den största tillåtna hastigheten enligt ATC. Nästa ljussignal visade kör, så det var bara att damma iväg i 40....trodde jag.

Efter en liten bit började det att pipa i hytten. Ljudet har jag ju hört hundratals ggr förut, men när man väl sitter där så kopplar det inte direkt, jag gjorde ju inget fel i det läget. Innan jag fattat att det var dödmansgreppet som varnade att jag inte hade pedalen i rätt läge, började även ATC:n att pipa, och bromsa tåget. På något vis hann jag få till dödmansgreppet innan den nödstoppade tåget, och dessutom hann jag kvittera ATC:ns bromsning innan det tog tvärstopp. Den återstående resan in till Gävle kan jag lova att jag var på alerten, och det gick bra hela vägen.

Igår var det då dags för andra dagen i förarstolen. Jag är typisk sådan att om något har gått bättre än jag förväntat mig, så slappar jag till och börjar testa en del saker. Det resulterade i två brister i min körning (som jag vet om). Första tillfället var att jag totalt missbedömde infarten till Gagnef från Insjöhållet, och höll ca 70kmh där 40 började..... Andra missen var när vi växlade in tåget i stall i Borlänge. Jag lyckades inte stanna så att fönstret vette ut mot vreden där man väljer vilket spår man vill åka in på.

Inga större missar, men missar ändå. Ikväll blir det en sväng till Gä och sedan upp till Mra och sova, idag ska jag banne mej inte åka på ngn ATC-broms...... 

Läs 1023 gånger
Jukka

Epost Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Lämna en kommentar

Kontrollera att du skriver in (*) obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.