20 | 01 | 2018
Kategorier
lördag, 16 februari 2008 00:17

upp och NER...

Skrivet av 
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

En vecka har gått i förarstolen, och den har vart lite upp och ner...nä nu ljuger jag, den har varit MYCKET upp och ner. Jag åker nu med en ny handledare som jag inte haft förut. I måndags var jag nästan lite less på honom eftersom jag tyckte det kändes som att han ville att jag ska köra precis som han kör, men jag tror att han hade en baktanke med sitt tjat om att jag inte skulle bromsa så tidigt och gasa så sent...heh.
 
I måndags var jag så sugen på at köra, kände att det hade gått så bra sist att nu ska det bara bli finslipning av körningen, men ack ack ack så fel man kan ha. Jag fick lite bonuskörning under måndagen eftersom jag egentligen skulle åka pass ner till Örebro, men fick köra istället. Jag tog över tåget från Ludvika och dööönade på uppåt Grängesberg i full kareta. Det gick bra så länge vi var på linjen, men framme på station blev det värre. Vi susade förbi punkten där vi normalt stannar med uppåt 20 meter nånting...snacka om finslipning! Då var man nere på backen igen och de va dags att börja om på nytt. Dagen gick och diverse fel upprepades gång på gång och sjölvförtroendet fick sej en rejäl omgång..
 
Sedan dess har det bara gått bättre och bättre tills idag då... Då var det dags igen. Åkte dit på 10-övervakningar 4ggr med ett och samma tåg....PINSAMT VÄRRE, men ack så lärorikt. 10-övervakning innebär att man får åka i max 9 (!) kilometer i timmen. Kör man i 10 så tar det tvärstopp, och det var precis vad det gjorde. Först två ggr i Hallsberg och sedan lika många i Kopparberg...usch och fy!
 
Nu till det positiva. Det är svårt att fatta hur bra jobb jag har fått alltså! I morse var det såå underbart att sitta där i gryningsljuset och titta på soluppgången genom det jättelika panoramafönstret. Man blir alldeles häpen över hur vackert det kan vara mitt i vintern, borde börja ta kameran med mig också...
 
I tisdags körde jag till Stockholm också, det var faktiskt rätt fränt. Från Uppsala är det full spätta som gäller in mot city. Känslan av att i 200kmh susa förbi perronger med väntande resenärer, pendeltåg som kör långsamare än en själv och banarbetare som är ute och servar infran är hisnande! Signaler och skyltar susar förbi och man är tvungen att lita på sina nyvunna kunskaper och tekniken som övervakar körningen, de e coolt....åtminstone första gången.
 
I nästa vecka blir det nya tag, och jag ska banne mej inte åka på nån mer 10-övervakning...
Läs 1142 gånger
Jukka

Epost Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Lämna en kommentar

Kontrollera att du skriver in (*) obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.