Saris Blogg

Carpe Diem

måndag, 22 jan 2018
2008-06-08 23:30

Inget nytt under solen..

Rate this item
(0 röster)

..på ett bra tag, men inget ont som inte för något gott med sej. Vi har haft trädgårdsarbete på schemat hela veckan. Jag har fått min rabatt som ska bli så fin nästa vår/sommar/höst när allt blivit flyttat. Krokusar, scilla, snödroppar, tulpaner, löjtnanhjärtan, rosor och lite prydnadsgräs. Om de nu överlevt/er flytten. Sen nångång ska jag köpa ett buxbomsklot. Dom är ju så snygga! Det gäller bara att trimma den titt som tätt så att det förblir rund.

 

 Sen har Jukka sågat/trimmat/klippt ner en sisådär 20 kbm häck (alltså sånt som växer i trädgården). Så nu har vi ännu bättre koll på våra grannar Wink Fast dom verkar så....hmmm...trista. Vad är det förresten med vissa människor som inte ens kan kosta på sej ett hej ens en gång?! Undrar om jag kan få dom på dåligt humör så dom besparar sej en humördip genom att ignorera?! Nä, men visst förstår jag att alla är olika och en del vill leva sitt eget liv och inte tillsammans med grannarna, men Hujjedamej! Ett hej är väl inte för mycket begärt?!

 Förresten, när vi häromveckan ringde om häckplantor (återigen har detta med trädgården att göra), så var vi lite sent ute, tyckte hon på handelsträdgården. "Jovisst vet jag det", sa jag, "man brukar ju plantera på våren". "Jo", sa hon då, " men om ni ska ha 150 plantor så ska det beställas senast kring jul året innan!  Hupp!! endast ett halvår försenat! Vi ska bara komma ihåg att beställa det mitt i jullbestyren.

nu har vi äntligen beställt en ny kylfrys! Ett sånt stort åbäke från Cylinda. En extrabred, 80 cm mot de vanliga 60-65 cm. Och i rostfritt, vi har kompromissat, även i detta köp. Det dumma är att den kommer att ha en provisorisk plats ända till köksrenoveringen som inte ens vi vet när det kommer att ske. Men jag hoppas att vi blir supernöjda! Min magkänsla säger det. Att den bara är högerhängd hoppas jag inte ska göra nåt. Jag menar, vi får en kyl/frys. Nu verkar våran kyl lagt av helt, minusgraderna smyger sej längre och längre upp i kylen. Det är bara dom två översta hyllorna som är fria från frost Cry Det ska bli sjukt härligt med rymligare förvaring för våra stackars matvaror som ännu lider i frosten...

Last modified on 2008-06-09 00:20
S

S

Website: sari.juujarvi.net E-mail: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen
More in this category: « pil trädgårdsdax! »

Add comment