Saris Blogg

Carpe Diem

måndag, 22 jan 2018
Inredning
Inredning

Inredning (20)

2008-08-19 22:22

Fyndat

Skrivet av S Published in Inredning

Nu börjar det likna nåt! Lilltoan är i det närmaste klar och kväll har jag roat mej med att tömma

badrummet på prylar så att vi kan börja riva ut ALLT! Det ska bli så skönt att bli av de årtionen

gamla porslinet. Främst badkaret eftersom det var så svårstädat (märk väl ordet VARLaughing)

 Bidén kommer jag att sakna litegrann. Den har ju tjänat som tvättkorg och jag har brukat fila

fötterna över där.

Vihade tänkt återanvända blandaren från badrummet och bara flytta upp den till lilltoan, men

Nån har skruvat fast den så hårt så den var omöjlig att få loss. Nån åkte alltså till en butik

och köpte världens finaste blandare. Vi tittade redan på den senast vi var där.

Ett fynd förstås för 450 kr, 1000 kronor rabatt! Som hittat! Den är liksom frostad i

ytbehandlingen,alla tiders!

Så från och med imorgon är ni välkomna att provskita i våran nyaste toalett! 

2008-08-14 23:09

soft close

Skrivet av S Published in Inredning

Det finns ett  vitt toalettlock i plast som kostar 600 spänn. Visst är man galen om man inte kan nöja sej med ett tvåhundra-kronors? Vad får folk att betala tredubbelt det normala priset? JO; för att minimera slammer på toaletten. Det stänger tyst utav sej självt den sista biten ned. Alltså allvarligt talat, 400 kronor mer för att det är mjukstängande. Det låter vansinnigt, men ändå funderar vi i de banorna! Vi kanske ska göra så vi kom överrens om i butiken. Jukka kan köpa den åt mej i morsdags present. Ett toalock. Det låter ju strålande! Något att fundera på till det är dax att bestämma sej.

Färdigställandet av lilltoan går som det sej bör. Allt tar tio gånger längre tid och nya problem att lösa kommer med jämna mellanrum. Som att det fattas reglar i väggen som handfatet ska skruvas upp på. Då tar man förstås kofoten och bänder loss väggen på vindsidan och spikar dit kortlingarna. Och fint blir det med pelartvättstället och den söta(!) toastolen,som är perfekt i storleken! 

2008-08-08 23:31

Hey!

Skrivet av S Published in Inredning

What´s going oooonnnn?????

Varför ser det ut såhär på bloggen?? Datanissen i huset får sej en utskällning och genast sätta sej i verket att lösa detta, även om det kanske kanske kanske inte är hans fel...det är mycket man får stå ut med när man delar tak med mej! 

2008-07-14 22:04

Till små- och storbarnsföräldrar

Skrivet av S Published in Inredning

Vad gör ni av alla barnens leksaker?! Jag tycker mej ha en salig röra av alla barnens grejer runt fötterna hela tiden! Jag orkar inte ens tänka på hur många gånger jag, eller Jukka för den delen, har trampat på nån liten pryl och det gör ju SÅ ONT! Och just nu är våran driftiga treåring inne i en packa-väskor-fulla-med-allehanda-leksaker-och-åka-på-semester. Sen blir dom liggandes i vardagsrummet, Milton river ut allt och så ligger dom på golvet igen. Vi har förvisso bestämda platser i lekrummet för alla leksaker, och då har vi IKEAs expert-hylla,som slukar mycket, men naturligtvis är grejerna till för att lekas med, det har t.o.m. jag förstått.

Jag försöker att få barnen att plocka unda efter sej innan en ny lek startas upp, men resultatet är IG. Hos vem ligger felet? Äh, vi struntat i att spekulera om det, men det kan väl inte bara var hos oss läget är såhär? Ska  man bara acceptera och försöka vänja sej? *hemska tanke*

 Jag har rensat i barnens lekrum ett antal gånger, och inte en pryl som ligger uppe på vinden efter städningarna har saknats,så en del leksaker har fått komma till nya hem och barn som förhoppningsvis behöver dessa mer är våra barn.

Jag har tänkt tanken några gånger att skala av riktigt rejält bland leksakerna, men inte bestämt mej om det är nån bra strategi. Att bara ha typ 10 leksaker per unge, eller nåt. Vad tror ni, skulle det funka? Undecided

 BTW så har jag möblerat om i barnens rum igen. Lille Mille har fått ett eget sovrum på bottenvåningen. Han fick byta rum med stora A, som inte var så stor längre när det skulle sovas i eget rum. Mille-bille förstår nog inte att han "måste" sova ensam förrens om ett par år, hoppas vi. Men det är klart, ensam på bottenvåningen, så lite känns det i mamma-hjärtat..men vi håller tummarna för att han fortsätter sova bra så jag slipper ränna där på nätterna.

Och vi har bestämt oss för att börja badrumsrenoveringen under hösten! Så nu har alla kataloger kommit upp igen och det ska planeras..det är ju minst halva grejen! Smile 

2008-05-27 12:44

Beslutsångest

Skrivet av S Published in Inredning

Tänk att det ska var så svårt att få fingrarna ur och fixa till det sista! Vi (det inkluderar mej och mannen) är så himla veliga. Det spelar ingen roll vad det gäller!

Vi var såhääääär*visar en millimeters mellanrum mellan tummen och pekfingret* att köpa en ny soffa i lördags. Men nej! Jag backade ur. Varför? Öhhhh...vet ej.

Vi skulle beställa en ny kyl/frys igår, men Jukka kunde inte förmå sej att klicka på "bekräfta". Varför inte? Vet ej.

Och båtbiljetterna som vi tänkte boka igår. Det var iof en grej som husets herre ska kontrollera på jobbet innan det, men PÅ DET FÖRSTA SKA DET SKE!

 Vågar man inte så vinner man inte, har varit mitt motto fram tills nyligen. Vad ska det bli utav mej?!! jag har i alla fall bestämt mej(tror jag Cry) var rosorna ska få sin rabatt från och med i höst. Så fram med jordfräsen bara och gör plats för dessa skönheter! Under tiden jag bestämmer mej för det så är det dax för dagens kaffekopp och Hus&Hem som kom på posten. Lycka! 

2008-05-22 14:01

Uppsägning hos Juujärvi´s

Skrivet av S Published in Inredning

Våran toalett/vårat badrum har sagt upp sej. Ingen skriftlig uppsägning har kommit in, men det brukar inte behövas hos oss. Den har inte jobbat på så bra på sistone och Jukka har fått lov att pusha på den, främst toastolen för att få jobbet utfört, så jag hade mina aningar. Kaklet har tröttnat på att sitta fast på väggen och termostaten till den 40 år famla golvvärmen är på antingen on eller off. Tur är väl att den har tre månaders uppsägningstid och inte sade upp sej på ståend fot. DET skulle satt oss i knipa. Nu börjar alltså jakten efter det PERFEKTA badrummet. Vilken sorts stol ska skiten ner i? Kranen ska vara snygg,så man har nåt att vila ögonen på. Ett måste på varje ställe! Det lena varma golvet som de f.d. blöjbarnen kissar på när nöden är som störst. Förvaring för allehanda saker; krämer mot "röda-rumpor", barntandkräm, pappas jobb-tandkräm, mammas tandkräm och mammas och pappas gemensamma tandkräm. Tandborstar så det räcker till hela Svearikets befolkning, blöjor, våtservetter och ALLT det andra som ska gömmas undan klåfingriga barn och nyfikna vuxna.

 Nu kom alltså alla badrumskatalogerna fram. OJ, säger jag bara! Har vi S,M,L eller XL på badrummet? Svar: S. På fem kvadrat finns det inte så mycket yta att leka på. Ett skötbord tar väl upp en kvadrat. Helst ska man kunna gå på golvet också och inte hoppa från handfatet till toastolen och vice versa. Har vi plats med en vägghängd wc-stol? Svar: Nej. Vill vi ha pelartvättställ, designkran, klinker, kakel, våtrumsmatta eller kanske bambugolv? Svar: Ingen aning. Sist av allt. Har vi 50 000, 75 000, 100 000 eller 150 000kr till det. Svar: inte ens så det räcker till en ny handduk. Där sprack den renoveringen. Eller, det är därför som det finns nåt som heter Bank.

Fortsättning följer...om jag får som jag vill har vi en fräsch(are) toalett i höst.

Sida 2 av 2