Saris Blogg

Carpe Diem

lördag, 20 jan 2018
"Vill ha" Inredning
"Vill ha" Inredning

"Vill ha" Inredning (7)

2009-02-10 22:15

Tavlor att bli glad av...

Skrivet av S Published in "Vill ha" Inredning

Nu har jag återigen förälskat mej i isaforms tavlor. dessa tre är underbara! 

 Otroligt läcker design! Dessvärre finns det annat att lägga pengarna på än dessa. Men drömma får man, förstås! Bilderna blev lite små, men gå in på isa.nu så får ni se dessa i modell större.

 

2009-01-29 22:23

kokvatten-problem

Skrivet av S Published in "Vill ha" Inredning

våran vattenkokare finns inte längre, buhuuu Cry

 Idag när jag och mannen planerat att vara effektiva och röja upp i pannrummet för att lassa in all pellets som kom här i veckan (kl. 23.45 en kväll svängde lastbilen in på gården. Fatta att han inte kan vara klok! Brummade utanför vårt sovrumsfönster i tre kvart. Inte för att jag låg och sov, men jag KUNDE ha gjort det) hände det. Anyway, jag hade gjort iordning en ny leklera och såg famför mej tre små barn som bakar kakor och tårtor och lussekatter och bullängder. Vill ni vet hur det gick?! fortsätt läsa. Efter en 5-10 minuter kommer jag upp eftersom lille Mille ropar "äitiii" och vill mej nåt. Han hade då ställt in "bullarna" i riktiga ugnen, slagit på HÄLLEN med grötkastrullen från frukosten på en platta och vattenkokaren på en annan platta. Gissa om jag blev rädd och trodde då att vattenkokaren snart kommer att sprängas. Porttikielto "tillträde förbjudet" in i köket! Han kunde väl för tusan ändå slagit på ugnen istället, då skulle det endast resulterat i fin konst. Nu rök 700 spänn åt skogen! Jag vill gärna ha en likadan kokare eftersom den tillhör en serie. Dessutom tar jag på mej skulden eftersom jag lämnat grejer på hällen. "Kuinka monta kertaa sulle pittää sanoa ennenku ymmärrät?" Ja,ni vet jargongen... Så vi tar väl en sedel från min täta månadspengsplånis och åker till CO.

 Tiil min fasa ser jag att de bara har vita kvar, och det är ju en svart vi ska ha! Kanske har dom såna kvar i fyndhörnan, vem vet?!

 

 

 

 

 

 

 

Förresten så är den där hörnan i Insjön väl värt ett besök! Vi var på jakt efter en toalettpappershållare till nya toan, och överallt var dom så dyra. Fatta att en liten böjd stålbit kan folk betala över 200 kr för?! Vansinne! På IKEA finns det en i trä för 29kr, men vi åker inte till Valbo BARA för det. Jag menar, vi hade Absolut INGENTING annat att handla därifrån. Då fanns en fin hållare och fina knoppar i fyndhörnan. Ord.pris för allt (hör förstås hit) var 324kr, och jag betalade 100 kr prick. Det var sånt jag gillar. Varför betala mer, liksom?

De fynden är få bland många andra.. 

2009-01-09 00:54

Det bidde en..

Skrivet av S Published in "Vill ha" Inredning

..iMac. Och jag gav mej till slut,så nu har vi en in-i-Norden-stor skärm här. Jag var ju sugen på den mindre varianten men...då har jag sista ordet i soffköpet. Bra deal,va?!

Vi har sprungit på några möbelbutiker idag och provklämt och suttit i soffor. Den jag tyckte var snyggast var ingen höjdare. En soffa med lösa ryggkuddar kommer inte innanför våran tröskel,den saken är klar!

Däremot fanns det ett par soffor som kändes riktigt bekväma. Men nu är frågan. En tygsoffa eller en i skinn?? Jag röstar för tyg, medan mannen tycker att skinn är det mest praktiska. Faktiskt så håller jag med honom, men det är skönare att sitta i en tygsoffa, även sommartid då man inte är så påbylsad. Jag gillar inte riktigt att man blir klibbig, men man kanske kan ha på ett tygstycke eller ett överkast på soffan på somrarna?! Undecided

 En med divan är (nog) uteslutet. En sån som på bilden kollade vi på, fast med ram och ben i trä. Mycket snyggare (och finare i tyg). 

Den andra soffan var en med reclainer, alltså när man kan fälla ut fotstödet. Olyckligtvis tyckte kära maken om dom mest, medan jag var...njae,kanske.

Så, det återstår att se hur det blir på soffronten. 

2008-12-08 23:10

Bumling

Skrivet av S Published in "Vill ha" Inredning

    En av mina dröm-lampor, en Bumling. En röd skulle sitta fint i hallen, så att den matchar de andra röda detaljerna som väggklockan, mattan med mera (jag riktigt känner hur min man fnyser och blir lite störd över mina planer).

Min dag har väl inte gått obemärkt förbi?! Såklart fick jag årets inredningspryl, som även detta år var en blomma! Tack för dom!

Jag håller på och författar en matsedel, för förra veckan när vi inte hade nån blev vi ju utan mat! Eller snudd på. Det var barar APTRIST att vareviga dag fråga sin äkta hälft vad vi skulle äta för någe. Jag tror inte  att han är unik i sitt svar; "Vadsomhelst". Tack för tipset,hörrudu!. SÅ snart lanserar jag en tvåveckors..

2008-11-13 22:22

Önskelista

Skrivet av S Published in "Vill ha" Inredning

Jag tänker lägga in en önskelista här på bloggen, tänk vad enkelt för jultomten då att se vad jag önskar mej i julklapp.

  • en brandsläckare (hemmets julklapp)
  • lady shaver
  • att toaletten är klar
  • nytt(helst!) nattlinne
  • digitalkamera
Jag är inte JAG för inte. En vit brandsläckare ska det vara. Annars får det lika gärna ...nä, förresten. Glöm det.
2008-09-25 20:43

tyget med T

Skrivet av S Published in "Vill ha" Inredning

Hittade ett jättefint tyg som jag vill hänga upp på väggen bakom soffan.

Dessvärre kostar det en del,men har ju kontakter på Marimekkos,

så jag kan få det till ett bättre pris!

Moments

Det finns även i svartvitt, men tycker mer om de här, då det ger lite färg.

Tygen jag har nu är ju svartvitt. Omväxling förnöjer...

2008-05-22 15:50

jag överdrev..

Skrivet av S Published in "Vill ha" Inredning

visst lite i förra inlägget. Dert är inte så att vi inte har råd att köpa en handduk till det nya badrummet,förlåt. Det är närmare så att vi inte kan inhandla hela Lexintongs eller Pelle Vävares lager, det skulle svida i plåmsan.

En grej som vi ska ha råd med( helst förra året), är en ny kyl/frys. Jag är trött på att skala isiga morötter till lunch. Och torka upp vatten vareviga gång man öppnar kylen. Så även nåt att sätta tänderna i. Vi borde tänka lite längre och investera i en sån som vi kan ha i vårat kommande renoverade kök, som blir vilket årtionde som helst.


 
Kanske en side-by-side eller den alu-färgade. Dock fror jag att vi kommer att ha VITvaror, alltså även vita till färgen.
Eller en nyare variant av den vi har nu. Borde utforska marknaden lite mer..