Saris Blogg

Carpe Diem

lördag, 20 jan 2018
Inredning
Inredning

Inredning (20)

2012-03-21 23:07

Mer IKEA PS

Skrivet av S Published in Inredning

Hittade denna bild på http://husligheter.elle.se/ om nya PS-kollektionen. Jag är rätt svag för deras kollektioner över huvudtaget, och i denna nya finns det vissa godbitar, som ljusstaken som kan byggas på många olika vis! Titta och dröm!

2012-03-18 22:38

Ikea PS 2012

Skrivet av S Published in Inredning

I veckan lanserades nya kollektionen av PS på Ikea. En grej som jag tycker skulle göra sej perfekt hemma här i vardagsrummet är läslampan av Johanna Jelinek för 499kr. Även bänken kommer att släppas 4 maj, då hela kollektionen kommer ut på marknaden. Vi får knåpa ihop en inköpslista till dess

2010-03-03 21:54

Lysande tider!!

Skrivet av S Published in Inredning

En sväng till IKEA häromveckan resulterade i dessa ljuskällor...förutom alla levande ljus och annat smått och gott som fyllde upp kassarna.

 

Lampa nummer ett hänger i hallen. Jag fick ge vika för en annan lampa jag sneglat på i ett par år, och jag tror att detta blev ett bättre val!

Nummer två står i tjejernas sovrum, även till deras fönsterbrädor hade tänkt mej en annan sorts lampor, men min käre make tyckte inte att vi skulle lägga så mycket pengar på två lampor som byts ut mot infällda spotlight en vacker dag när vi bytt fönster. Så...dessa får duga.

De blå lamporna äger förstås Mille-Bille! Så glad han blev när han fick förändring i rummet!

Några som också fått förändring är föräldrarna J. Vi har än en gång förpassats/flyttats till det bakre rummet på bottenvåningen. Detta för att var närmare 3-åringen. Han har fått (o)vanan att tassa upp till oss på nätterna, och då blir sängen för trång för makarna J. Nu tar det två sekunder att bära över honom i egen säng mot fjorton trappsteg ner och fjorton trappsteg upp igen.

På tal om inget så önskar jag var hemma-mamma igen.

2010-03-01 21:56

Soft close del 2

Skrivet av S Published in Inredning

Efter drygt ett års användande av tolettlocket soft close så kan jag utvärdera den.

Det slamrar nästan lika illa som ett vanligt toalock. Såklart ringde vi till badrumsbutiken och fick där höra att det inte tål små ovana händer som gärna vill trycka ner locket "som vanligt". Även barnen ska ha klart för sej att man låter locket åka ner utav sej själv. Att vi inte fattade att instruera de som liven redan från början hur man stänger toalocket!!! *slår mej för pannan*

Förhoppningsvis får vi ändå igenom det som en reklamation och slipper störa oss över de många extra kronorna vi lade till för att slippa hard close.

Förutom den rådande väderleken så är vi helt igensnöade även på kök!

2010-02-04 21:25

kyliga tider

Skrivet av S Published in Inredning

Vi ska få en ny kyl/frys!!

Vi köpte Cylindas bauta-kyl för ett och ett halvt år sen, och efter någon månad så började nedkylningen krångla. Vi fick kretskortet bytt och nu, efter ett år så strejkar den igen! Det var bar att ringa den eminente mannen Servicetekninkern som konstaterade att skåpet är ett måndags-ex. Han har (förhoppningsvis) beställt ett nytt så vi får det utbytt. Det säger vi inte nej till,vi är för övrigt väldigt nöjda med produkten, bra storlek för våra behov.

Denna bild är  från cylinda.se, och verkar vara en ny modell av vårat skåp.

2010-01-15 22:13

planer

Skrivet av S Published in Inredning

En LIA-vecka avslutad och vilka härliga dagar! Det är massor av egna idéer som man får jobba med, leka med färgkombos och vara kreativ. Passar mej kanoners! Här hemma däremot har renoveringen av hallen fått stå åt sidan ett tag men snart ska vi köra igång igen! Jag har äntligen bestämt mej för väggfärgen, som under inga omständigeheter skulle få vara grå! Det slutade i färgen Sparv från Alcro, en ljusbeige kulör. Detta återstår för att hallen ska vara i godkänt skick:

 • väva klart väggarna och måla det.
 • spackla,slipa,spackla,slipa,spackla,slipa,spackla,slipa taket och slutligen måla det vitt.
 • beställa och lägga golvmatta.
 • snickra/köpa garderobsinredning
 • montera skjutdörrarna till garderoben, som kommer om en månad eller så.
 • skruva fast brädorna som ska vara i dörröppningarna och betsa dom mörkbruna.
 • köpa en taklampa för allmänbelysningen.
 • slutligen *buäääähhh* golvlister. Vi försökte klara oss utan lister helt och hållet, men här måste vi kapitulera.
Någon gång ska jag visa er inredning som ska vara i hallen, så stay tuned, ni som inte vill komma och se det Live!

2009-04-22 10:53

Pann-bryderier

Skrivet av S Published in Inredning

Någon som äger en stekpanna med stort S? Vi har förbrukat några stycken under dessa sju år vi bott under samma tak. Att pannorna blivit buckliga beror inte på slag mot huvudet, utan jag har en annan teori. Att det slagit sej när man diskat av dom medan dom fortfarande varit heta. Den senaste i raden av stekpannor är ICAs typ Cookery-sortiment, tror jag. Den har vi haft drygt ett år,om jag inte minns fel. Beläggningen håller på och lossnar, och då är den inte hälsosamt längre. Förra veckan hade FK ett test på pannor, och naturligtvis vann inte den som som var dyrast. Nu minns jag inte tillverkarna på rak arm, men jag har tidningen sparad. Bland de sämsta var Coops eget.

Vi vill i vilket fall ha en med "non-stick"-beläggning. Det verkar vara en djungel med teflon, titan och allt vad de heter. Ett plättlagg har vi, så även en gjutjärnspanna.  Jag hoppas att det är värt att satsa med än 299 kr på en stekpanna och få nåt för pengarna!

2009-04-16 21:17

Back on track

Skrivet av S Published in Inredning

..jag lovar! Nu har jag, eller sjukgymnasten, rättare sagt, fått någorlunda ordning på min rygg. Härligt,hääärligt (Karius & Bactus). Det bara bubblar i mej av allt som jag vill dela med mej och "utbyta erfarenheter" som det kan kallas..

 * numero uno: en ny stekpanna

* magnet med diskat/odiskat att ha på diskmaskinen

*  hallmöbler, kanske en tamburmajor

* häckplantor (svart aronia?)

* penséer

Några idéer?

Jag tänkte beta av en sak i taget, med ett inlägg *vågen* 

2009-02-06 22:40

hall

Skrivet av S Published in Inredning

    

 This is how our hall ser ut för tillfället. Vi har enats (nåja, köpt i varje fall) målarfärg och jag har blaskat upp det på väggen. Än är det långt ifrån klart, en större renovering väntar, och ungefär två gånger om dagen funderar jag på om vi ska börja riva hallgarderoben, men kommer till samma slutsats varje gång(överrraskade,huh??). Vi måste ha klart för oss hur vi ska möblera hallen, vad vi ska ha för golv, för att inte tala om jobbet (och kostnaden) för vattenburen golvvärme. Mannen kom dock igår på en bra lösning för belysningen, som kommer att bestå av både spots och en "vanlig" hallampa.

2009-01-15 21:31

Nu kanske

Skrivet av S Published in Inredning

Bra storasyster med äggfria kakor! Har ibland funderat på om man kan göra dessa just äggfria, så barnens kompis också kan äta det. Smöret går ju att byta till mjölkfritt så Marie, ni är välkomna nån dag och smaka på dessa (typ en fredag när man får äta gött!)

Jenita; jag kan fixa en sån tårta när ni kommer på kalas (hoppas jag lyckas bara,det var ett tag sen jag bakade den). Ska då fundera ut vad som kan vara knas med rinnig deg.

 Soff-funderingarna fortsätter, dom svarta skinnsofforna med reclainers står just nu högst på listan Teija, dom var faktiskt jättesköna skinnet till trots. De första fem åren vi (jag och min man,alltså) bodde under samma tak så var funktionen "ligga-i-soffan-soffa" lätt bäst. Nu håller jag på och bli en politiker med "soffa-skön-att-sitta-i-90-grader". Kanske snackandes politik med goda vänner. Det är vad jag föreställer mej när jag funderar på nya soffor. "Ska man vila/sova har man ju säng till det", säger mannen (jo,kom från rätt käft,liksom). Fast våran ryamatta är som en säng,så den funkar utmärkt som viloplats.

Vi får fundera på det fram till sommaren,vad det verkar.

 

Toaletten är klar, sånär som på kakel-rengöring. Vi var slarviga med att tvätta av fogen från väggplattorna och nu sitter det som berget! Men räddningen är här! Ingen kakel-och fogrengöring för ett par hundra kronor, nänä, all heder åt ättika! Bara att blaska på och låta det verka en stund, Voilá! Klart!

  

 

 • «
 •  Första 
 •  Föregående 
 •  1 
 •  2 
 •  Nästa 
 •  Sista 
 • »
Sida 1 av 2