Saris Blogg

Carpe Diem

lördag, 20 jan 2018
Ditten och datten
Ditten och datten

Ditten och datten (22)

2008-10-03 21:53

luften har gått ur

Skrivet av S Published in Ditten och datten

Shopping TAR på krafterna *bevisat* Vi har varit in på stans kakelbutik, eller rättare sagt,

vi bosatte oss där. Under hela eftermiddagen åtminstone. Jag känner med helt färdig efter

att vi tittar på kakel, klinker, toalettstol, handfat, kommod, golvvärme, duschvägg, tätskikt,

toalettlock och massa människor.

Har nån missat raiden dom kör med 20% på i princip allt i butiken?!

Vi har preliminärt gjort en beställning på rubb och stubb vad gäller badrumsinredning och

ytskikt.

Imorgon kommer vi att spika den och då kommer ni att få se delar av det fina som komma skall.

Eller så blåser vi av  och börjar om från början. Orka.

Bilderna vi beställt har kommit och nu börjar arbetet att klippa och klista in dom i album,

men pysselkvällen får klara sej utan mej på måndag. En annan gång.

2008-09-08 22:08

bloggtorka nr 2

Skrivet av S Published in Ditten och datten

Även denna blogg har drabbats av torka. Jag har så trist blogg. Jag vill få in fler bilder men det är några berg som ska bestigas för att fixa det. För det första: ta bilder med våran(Jukkas) kamera. Alldeles väldigt avancerat med en systemkamera. För det andra: lägga in dom på datorn. Vet inte vad det är för sladd, vilket läge kameran ska vara på då. För det tredje: Bilderna jag lägger upp här hamnar konstigt. Man kan väja antingen höger eller vänster. Men väljer man höger blir hela texten kokobäng. Läge ett. Köp en kompaktkamera. Något att önska sej i födelsedagspresent,kanske?!

Dessutom ska man köpa en soft-close-toalettsits. Det vi har låter nåt alldeles jättemycket. Eller så köper man en 149 kronors plastring från Clas Ohlson. Fast den passar garanterat inte DIN toalett, även om de annonserar "universal".

2008-08-08 23:04

det går framåt

Skrivet av S Published in Ditten och datten

Tack för kommentarenra om leksakerna. Kul att se att det finns dolda läsare också! På tal om leksaker...jag sa väl inget om att vi har massor av

den varan?! Köpte nämligen två kassar leksaker på auktion häromdagen. Egentligen var det ladugården som fanns i en av kassarna jag var ute

efter, men när han auktionerade ut den tillsammans med en annan fyndpåse, så kunde jag inte låta bli. För femtio riksdaler fick jag förutom

djurboendet även sex duplobilar, ett dussin andrar bilar, en båt och en ank-leksak kom Milton håller på att garva ihjäl sej på.

Bara för den kunde jag ha betalat en hundring!

 En till fyndlåda köpte jag på en annan auktion! Den bestod av fem olika stora linnedukar. Två av dem var fläckiga, men en av dom fick jag rent i tvätten, och en del av den hänger numera i Mille-billes fönster. Jag sydde en fusk-hissgardin av det, och andra halvan kommer att betjäna som gardin i allrummet på övre plan. Vad jag ska göra med de resterande fyra dukarna återstår att se. Men jag tyckte jag fick mycket för ynka 85 kr.

 

Nu har renoveringen av badrummet börjat. Vi har skissat och vridit och vänt på på de flesta badrumsmöblerna, toastol och handfat (dock bara på papper och dator) för att se vilket som blir mest praktiskt i utrymmet. Har man användning av en dusch, handfat, toalettstol och skötbord och allt ska rymma på 3 kvadrat så är det inte planerat i en handvändning! Nu tror jag att vi kommit på en bra lösning! Förutom att vi innan det har haft tre andra "bra" lösningar Undecided Vi får se var det slutar...

 Rätt roligt är det i alla fall, och på måndag ska stol och handfat hämtas till övervåningen toa. Dessa från Hafa. MED pelare! Vi måste åka och köpa en lampa också. Den vi sneglat på ska finnas bl.a. hos Ljuspunkten på Kupolen. Vattenrören ska dras och kopplas fram till handfatet. Sen kommer det roliga med accesoarer som jag får sköta! Handdukar och annat smått och gott...

2008-06-18 23:33

servicetekniker

Skrivet av S Published in Ditten och datten

Handtaget till vår nya kyl sitter inte fast riktigt som det ska, och då jag ringde till Cylinda så fick jag ett svar jag innerst inne visste jag skulle få höra: "Våran servicetekniker kommer och tittar på det, men det dröjer åtminstone ett par veckor,dom har rätt mycket nu".

Låter det inte typiskt "stora firmor"? "SERVICETEKNIKER"! (det kanske är bekanten med egen firma som kommer så jag borde kanske hålla truten). Vore det inte enklare och billigare för båda parter att bara skicka hit ett nytt handtag?! Jag kan ge er på att jag får ett samtal just när vi är i Finland, så det skujts upp ytterligare "ett par veckor". Men vi överlever nog även detta, ska ni se.

Nu börjar Finlandsresan krypa allt närmare,och vi måste tat tag i övernattningen under resan till Suvis. Jag har röstat för att vi sover två nätter på resan, nu börjar även Jukka tycka att min idé är god. Så vi hoppas att svägerskan ta emot oss i Uleåborg. Det skulle vara så kul att besöka dom. (inte BARA för att dom byggt sej ett eget hus, fast lite avis är jag allt).

2008-06-09 00:22

Numero 2 avklarad

Skrivet av S Published in Ditten och datten

Vi har även bokat båtbiljetter. Med avgång lördag morgon från Finland. Anne,ska ni med?! Härligt att åka till Finland igen. Låter det inte lockande med två dagars körning i kokhet bil. Lägg därtill tre barn, som precis som sina föräldrar, måste uträtta sina behov titt som tätt. "Är vi inte framme snart" "Jag är hungrig/törstig" "Mamma, X nyps" "Kissnödig" "Jag svettas". Därpå tre dagars tältande. Vi har väl inte tagit oss vatten över huvudet??? Trots allt ser jag fram emot resan. Kanske borde föräldrarna till denna lilla familj boka en veckas ledighet i efter denna tripp. För detta kommer att bli ett riktigt äventyr!

(och sen har vi investerat i en bil nr.2. Visst räknas det som en investering? Så då är tre punkter stukna från to-do-listan)

2008-05-19 22:49

rent & slätt

Skrivet av S Published in Ditten och datten

Tog en cykeltur till Tulavippan idag. Skönt att koppla bort livet som hemma-mamma och flanera bland en massa bråte. Hem kom jag med en fungerande mangel(äntligen), en liten kavel till barnens trolldeg och en hemlig födelsedagspresent åt lilltjejen som blir tre på torsdag. Allt till en summa av 68 kr!!

Apropå att mangla, så pratade jag med syrran om att vi har varit så bortskämda under våran uppväxt när vi fått manglade sängkläder. Även jag manglade  flitigt när vi bodde på Fiolvägen där vi hade tvättstuga med diverse attiraljer, så fram till dagen dato, dvs. i ganska exakt tre år har jag strykt lakan, örngott, barnens påslakan och handdukar. Våra påslakan har fått gå en skryngklig öde till mötes i linneskåpet sen förra året. Även syrran hade lite sorg i hjärtat när deras linne inte är så släta som dom var innan flytten närmare stan.

Mamma har i och för sig sagt att jag borde vänja mej vid omanglat linne, antagligen eftersom man blir "beroende" och tiden kanske inte räcker till, men för mej känns det som att det går fortare att mangla än stryka eftersom jag ändå inte vill ha skynkliga lakan. Nu ska den bara monteras så imorgon ska högen på stykbrädan bli fint manglat och in i linneskåpet! Jihaa!

Tack Minna för tipset, vad det verka så är det inte tibast. Blommorna är inte likadana när jag googlade på det. 

På tal om ingenting så så satt äldsta tjejen och pappa och tittade på bilder från pappas jobb och då hon såg att det även var kvinnor i arbete så tyckte hon att det var lite tokigt. "Men inte kan tjejer jobba". "Varför inte?" undrar då pappan förstås. "Men dom ska ju vara hemma och laga mat och städa och sånt". Jahapp! Då vet ni hur vi uppfostrar barnen. Yell

2008-05-14 21:02

Stiltje

Skrivet av S Published in Ditten och datten
Jag har blogg-paus sen det fina vädret kom och förgyllde mina dagar! Ska fixa en ny blogg, förhoppningsvis samma adress, men denna blogg från one.com var för basic även för Sari. Återkommer inom en snar framtid. Ska då även lägga in bilder från våran trädgård, blommor och så..Må väl!
2008-05-16 00:09

I ny kostym

Skrivet av S Published in Ditten och datten

Nu hoppas jag att denna blogg ska ge nytändning! Jukka tycker inte att jag ska ha en färdig blogg utan envisas med att skapa en från scratch, så då ser den ut såhär efter kvällens samarbete (dvs. jag talar om hur jag vill ha det, Jukka utför arbetet. Bra va?!) Nu är jag back on track! 

Sida 2 av 2