Saris Blogg

Carpe Diem

lördag, 20 jan 2018
Ditten och datten
Ditten och datten

Ditten och datten (22)

2012-03-08 21:06

Gilla

Skrivet av S Published in Ditten och datten

Det här gillar ju jag! Tulpaner och tända ljus, även om jag egentligen egentligen tänker att tulpanernas livslängd förkortas av värmen från ljusen.

Nu har det kommit massor av snö och vårkänslorna grusas något även om jag vet att "än är det vinter kvar, säger mor". Jag hade redan tagit med sommarskorna till jobbet för att få lite mer vårkänsla bland alla vårnyheter som dimper in. Fast inomhus kan jag ju låtsas att solen skiner och takdroppet leder till vårfloder.

2012-02-23 21:59

Vårvärme

Skrivet av S Published in Ditten och datten

Moddit på vägarna, pissblöta handskar, vatten innanför skorna och solcellslamporna har väckts ur idet.

Våren är på intågande!

2010-04-21 21:50

Våren är här!

Skrivet av S Published in Ditten och datten

Min dagliga titt i trädgården ger verkligen vårkänslor!

Krokusar, scilla, snödroppar och nu har även tulpanerna börjar titta fram! Alldeles wonderful! Jag har penséer och även tagit fram buxbomskloten och studsmattan! En dag kvar i skolan och sedan är den LIA ända till midsommar! De första 5 veckorna kommer jag att var på inredningsbutiken på stan. Så mycket saker att "vila" ögonen på.

Nu har jag kommit igång igen med planering och to-do-listor. Dels är trädgårdsarbetena uppstaplade:

 

 • rensa i rabatten
 • klippa ner bärbuskar
 • gallra hallonhäcken
 • ta en sväng på blomsterhandeln och titta till deras sortiment. Förmodligen slinker en och annan växt med hem....

 

Sen är det dags att planera trippen till storstan! Med följer mannen och IKEA-kortet, förutom inköpslistan och betalkortet.

Apropå Säters turistbyrå-projektet som några frågat om. Läget är för tillfället såhär; en av mina projektdeltagare kommer att lägga sin LIA där och vara ansvarig för att renoveringen blir gjord. På turistbyrån har de anammat vissa av våra förslag, som t.ex. färgen som vi benhårt stod fast vid; engelsk röd och inte faluröd. Sen var det ett utrymme vi valde kalla för informationsrummet, där vi ville att alla broschyrer skulle vara samlade och där det också skulle finnas nån skön fåtölj att slå sej ner i. Även den kommer att genomföras. Jag känner mej otroligt nöjd med det!

2010-02-08 23:10

Drömma bör man...

Skrivet av S Published in Ditten och datten

Efter fyra veckor med en alldeles underbart engagerad visual mercandiser har jag lärt mej ett och annat! Jag får så mycket roliga projekt att kavla upp ärmarna för så jag har svårt att gå hem om eftermiddagarna. Nu återstår två veckor och vi står inför spännande utmaningar och tidscheman som ska hållas.

Nu när solen värmer på ordentligt, för det måste man ändå lov att säga att den gör, förhållandevis, så får jag en otrolig längtan till varmare breddgrader och har tittat igenom alla förra årets Malta-bilder och drömt mej bort till den fantastiska semestern som kom så väl till pass just då! Nu känner jag att det vore så dags att åka iväg igen. Dessvärre har jag fått flygskräck efter den resan, fast det är väl just det som behövs för att bota det hela, visst´å? Jag skulle med lätthet kunna åka tillbaka till Malta, men jag får inte så bra medhåll av maken. En golfresa är vad han drömmer om...

På huspysslar-fronten så drömmer jag om Robotti Ruttunens framfart här på gården, och att vi ska efter dränering få forma entréen till något som praktiskt.

Stay tuned så kommer det bilder på hallen när vi gör ett ryck vilken vecka som helst...

2010-01-10 21:41

Ordning på torpet

Skrivet av S Published in Ditten och datten

Och så har jag städat ut julen, förutom viss julbelysning som får stå kvar tills vi inhandlat nya ljuskällor till de fönstrena. Jag gjorde ett smart (nåja), drag och gjorde mej av med de lampor som jag inte ville ha och tänkte att efter jul, DÅ ska jag införskaffa såna som jag verkligen gillar! Så jag lever på hoppet om en ljus framtid!

Sen har jag strukturerat och pusslat ihop 2*dagis- och ett fritidsschema för kommande sex veckor då jag har lite längre och mycket spännande dagar. Lägg därtill tvåveckors matlista och jag är redo för morgondagen!

2010-01-10 20:21

Pånyttfödelse

Skrivet av S Published in Ditten och datten

Nytt år, nya tag!

Jag har periodvis saknat att skriva inlägg och visa en massa bra och mindre bra idéer, främst inom heminredning den tid som kanalen till min cybervärld varit nerlagt.

Jag har under denna snorkalla vecka haft enormt med tid och lust att organisera och strukturera upp i vardagen.

Nere i tvättstugan har jag faktiskt städat, jo, så gott det gick. Så nu har högen med "Ska manglas" halverats och linneskåpen är mer fyllda än på länge. Jag har även ställt våra Elfa-backar med smutstvätt (som f.ö. är perfekt för ändamålet) staplats på varandra vilket ledde till ännu mer golvutrymme.

 

Ok, kanske inte vår tvättstuga men likadant Elfa-stativ har vi att skryta med!
Det bästa av allt är förstås att vi fyndade ett skötbord med tillhörande stativ och fyra korgar på Tallbacks-loppis i våras för 100kr, om jag inte missminner mej. Därmed fick resten av smutsbyken också sin plats.

 

2009-03-21 16:37

detta går inte i stå

Skrivet av S Published in Ditten och datten

Kroppen säger ifrån när jag försöker göra nåt vettigt och mindre vettigt vid datorn. Några klick på tradera.se (som f.ö. är beroendeframkallande), mer än så pallar ryggen inte med. Jag återkommer med nya tag och massor av inspiration så småningom. Njut av den annalkande våren!
2009-02-15 11:19

gammalt...

Skrivet av S Published in Ditten och datten
 Mannen tänkte slå rekord i utgått datum, men vilken tur att jag äntligen tog fram förpackningen ur skafferiet. Det var bara drygt tre år sedan som räksoppan gått ut. Vi är inga vänner av Varma Koppen.
2009-02-10 22:34

antar utmaningen

Skrivet av S Published in Ditten och datten
 Bilden från våran sjätte bildmapp, sjätte bilden. Jag städar nya toaletten, som synes. Observera kulspetspenns-dragen på fogen. Millebille hann med den INNAN vi skruvat dit badrumsmöblerna. Någon som vet hur man får bort det? Dyra flaskan med fogrent funkar INTE, inte heller ättikan Cry Kanske ska detta vara "som ett monument för den fria uppfostran", som den sönderslagna och inbrottade bilen i Sandviken förblev år "vem-vet-när".
2009-01-14 20:57

allt

Skrivet av S Published in Ditten och datten

"mykcet text om både soffor och nya badrummet, även en bild av skönheten" :saknas:

Ibland fungerar man inte ihop med datorer...Grrr... 

 • «
 •  Första 
 •  Föregående 
 •  1 
 •  2 
 •  Nästa 
 •  Sista 
 • »
Sida 1 av 2