Saris Blogg

Carpe Diem

lördag, 20 jan 2018
S

S

Website URL: http://sari.juujarvi.net E-mail: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Mer IKEA PS

2012-03-21 23:07 Published in Inredning

Hittade denna bild på http://husligheter.elle.se/ om nya PS-kollektionen. Jag är rätt svag för deras kollektioner över huvudtaget, och i denna nya finns det vissa godbitar, som ljusstaken som kan byggas på många olika vis! Titta och dröm!

Ikea PS 2012

2012-03-18 22:38 Published in Inredning

I veckan lanserades nya kollektionen av PS på Ikea. En grej som jag tycker skulle göra sej perfekt hemma här i vardagsrummet är läslampan av Johanna Jelinek för 499kr. Även bänken kommer att släppas 4 maj, då hela kollektionen kommer ut på marknaden. Vi får knåpa ihop en inköpslista till dess

Söndagsefterrätten

2012-03-11 21:49 Published in Recept

Dagens efterrätt var riktigt god (och mastig)

Polkagrisdröm

för 4 pers (eller snarare 6 om jag får välja)

2 dl polkagrisar ska krossas, blandas med

2 dl vispad grädde och

2 1/2 dl kesella. Smält

100g vit choklad och blanda i.

4 digestivekex smulas och blandas med

2 msk smält margarin.

Fördela smulblandningen i 4 (6) portionsglas och lägg gräddblandningen över. Låt stå i kylskåp i minst 3 timmar. Den gjorde inte mej besviken *slurp*

Hela helgen har gott i kalasandets tecken och detta är en av tillfällena


Gilla

2012-03-08 21:06 Published in Ditten och datten

Det här gillar ju jag! Tulpaner och tända ljus, även om jag egentligen egentligen tänker att tulpanernas livslängd förkortas av värmen från ljusen.

Nu har det kommit massor av snö och vårkänslorna grusas något även om jag vet att "än är det vinter kvar, säger mor". Jag hade redan tagit med sommarskorna till jobbet för att få lite mer vårkänsla bland alla vårnyheter som dimper in. Fast inomhus kan jag ju låtsas att solen skiner och takdroppet leder till vårfloder.

Entreprenörskolan

2012-02-23 22:06 Published in Plugget

Två år av mitt liv investerade jag i Leksand på Entreprenörskolan. Jag gick Handelsentreprenörslinjen med ca 30 andra elever. Tack vare det står jag här idag. Fantastico! 

http://entreprenorskolan.com

Vårvärme

2012-02-23 21:59 Published in Ditten och datten

Moddit på vägarna, pissblöta handskar, vatten innanför skorna och solcellslamporna har väckts ur idet.

Våren är på intågande!

Imorgon smäller det!

2010-03-24 22:37 Published in Plugget

Äsch, det lät värre än det kommer att bli.

Imorgon ska ett par ansvariga från Säters turistbyrå komma till skolan och få sex olika förslag på förändring vad gäller deras härliga arbetsplats. Turistbyrån är ett gammalt kallbadhus med många och stora fönster(!). Vi har fick reda på en budget och utifrån den inreda lokalen för att bli mer attraktiv för besökare och bättre för personalen.

OBS. Arbetet är bara på "förslag"-nivå.

Projekt Entreprenör

2010-03-09 22:58 Published in Plugget

Här kommer en inspirationsbild till ett skarpt projekt som om ett par veckor ska redovisas till uppdragsgivaren.

Vi är en grupp på sex personer som genom moonboards ska göra om en del i ett 1930-tals hus som används i kommersiellt syfte... stay tuned...

Bilden kommer från flitigamyran.blogg.se som även har butiken cosas.se

Våren är här!

2010-04-21 21:50 Published in Ditten och datten

Min dagliga titt i trädgården ger verkligen vårkänslor!

Krokusar, scilla, snödroppar och nu har även tulpanerna börjar titta fram! Alldeles wonderful! Jag har penséer och även tagit fram buxbomskloten och studsmattan! En dag kvar i skolan och sedan är den LIA ända till midsommar! De första 5 veckorna kommer jag att var på inredningsbutiken på stan. Så mycket saker att "vila" ögonen på.

Nu har jag kommit igång igen med planering och to-do-listor. Dels är trädgårdsarbetena uppstaplade:

 

 • rensa i rabatten
 • klippa ner bärbuskar
 • gallra hallonhäcken
 • ta en sväng på blomsterhandeln och titta till deras sortiment. Förmodligen slinker en och annan växt med hem....

 

Sen är det dags att planera trippen till storstan! Med följer mannen och IKEA-kortet, förutom inköpslistan och betalkortet.

Apropå Säters turistbyrå-projektet som några frågat om. Läget är för tillfället såhär; en av mina projektdeltagare kommer att lägga sin LIA där och vara ansvarig för att renoveringen blir gjord. På turistbyrån har de anammat vissa av våra förslag, som t.ex. färgen som vi benhårt stod fast vid; engelsk röd och inte faluröd. Sen var det ett utrymme vi valde kalla för informationsrummet, där vi ville att alla broschyrer skulle vara samlade och där det också skulle finnas nån skön fåtölj att slå sej ner i. Även den kommer att genomföras. Jag känner mej otroligt nöjd med det!

Drömma bör man...

2010-02-08 23:10 Published in Ditten och datten

Efter fyra veckor med en alldeles underbart engagerad visual mercandiser har jag lärt mej ett och annat! Jag får så mycket roliga projekt att kavla upp ärmarna för så jag har svårt att gå hem om eftermiddagarna. Nu återstår två veckor och vi står inför spännande utmaningar och tidscheman som ska hållas.

Nu när solen värmer på ordentligt, för det måste man ändå lov att säga att den gör, förhållandevis, så får jag en otrolig längtan till varmare breddgrader och har tittat igenom alla förra årets Malta-bilder och drömt mej bort till den fantastiska semestern som kom så väl till pass just då! Nu känner jag att det vore så dags att åka iväg igen. Dessvärre har jag fått flygskräck efter den resan, fast det är väl just det som behövs för att bota det hela, visst´å? Jag skulle med lätthet kunna åka tillbaka till Malta, men jag får inte så bra medhåll av maken. En golfresa är vad han drömmer om...

På huspysslar-fronten så drömmer jag om Robotti Ruttunens framfart här på gården, och att vi ska efter dränering få forma entréen till något som praktiskt.

Stay tuned så kommer det bilder på hallen när vi gör ett ryck vilken vecka som helst...

Ordning på torpet

2010-01-10 21:41 Published in Ditten och datten

Och så har jag städat ut julen, förutom viss julbelysning som får stå kvar tills vi inhandlat nya ljuskällor till de fönstrena. Jag gjorde ett smart (nåja), drag och gjorde mej av med de lampor som jag inte ville ha och tänkte att efter jul, DÅ ska jag införskaffa såna som jag verkligen gillar! Så jag lever på hoppet om en ljus framtid!

Sen har jag strukturerat och pusslat ihop 2*dagis- och ett fritidsschema för kommande sex veckor då jag har lite längre och mycket spännande dagar. Lägg därtill tvåveckors matlista och jag är redo för morgondagen!

Pånyttfödelse

2010-01-10 20:21 Published in Ditten och datten

Nytt år, nya tag!

Jag har periodvis saknat att skriva inlägg och visa en massa bra och mindre bra idéer, främst inom heminredning den tid som kanalen till min cybervärld varit nerlagt.

Jag har under denna snorkalla vecka haft enormt med tid och lust att organisera och strukturera upp i vardagen.

Nere i tvättstugan har jag faktiskt städat, jo, så gott det gick. Så nu har högen med "Ska manglas" halverats och linneskåpen är mer fyllda än på länge. Jag har även ställt våra Elfa-backar med smutstvätt (som f.ö. är perfekt för ändamålet) staplats på varandra vilket ledde till ännu mer golvutrymme.

 

Ok, kanske inte vår tvättstuga men likadant Elfa-stativ har vi att skryta med!
Det bästa av allt är förstås att vi fyndade ett skötbord med tillhörande stativ och fyra korgar på Tallbacks-loppis i våras för 100kr, om jag inte missminner mej. Därmed fick resten av smutsbyken också sin plats.

 

detta går inte i stå

2009-03-21 16:37 Published in Ditten och datten

Kroppen säger ifrån när jag försöker göra nåt vettigt och mindre vettigt vid datorn. Några klick på tradera.se (som f.ö. är beroendeframkallande), mer än så pallar ryggen inte med. Jag återkommer med nya tag och massor av inspiration så småningom. Njut av den annalkande våren!

gammalt...

2009-02-15 11:19 Published in Ditten och datten
 Mannen tänkte slå rekord i utgått datum, men vilken tur att jag äntligen tog fram förpackningen ur skafferiet. Det var bara drygt tre år sedan som räksoppan gått ut. Vi är inga vänner av Varma Koppen.

antar utmaningen

2009-02-10 22:34 Published in Ditten och datten
 Bilden från våran sjätte bildmapp, sjätte bilden. Jag städar nya toaletten, som synes. Observera kulspetspenns-dragen på fogen. Millebille hann med den INNAN vi skruvat dit badrumsmöblerna. Någon som vet hur man får bort det? Dyra flaskan med fogrent funkar INTE, inte heller ättikan Cry Kanske ska detta vara "som ett monument för den fria uppfostran", som den sönderslagna och inbrottade bilen i Sandviken förblev år "vem-vet-när".

allt

2009-01-14 20:57 Published in Ditten och datten

"mykcet text om både soffor och nya badrummet, även en bild av skönheten" :saknas:

Ibland fungerar man inte ihop med datorer...Grrr... 

...granen har kastats ut.. (nu skriver jag detta här för fjärde gången)

Visst är december en skön månad med all väntan och förväntan, allra helst när barnen blir lite större och vill veta om julens alla hemligheter, men nog är det allt skönt när livet återgår till det något normala igen. Alla tankar och drömmar om våren och sommaren..vad det för med sej, och jag är inte den som vill stoppa tiden nu..

Jag har försökt lägga upp en bild HÄR, men vilken överraskning, det ville sig inte Yell Men ni kan ju tänka er de finaste av alla lila tulpaner i en vacker glasvas.

Snart när all julpynt bärs upp på vinden så kommer bland annat fönsterbrädorna att gapa tomma, så vad passar då bättre än att se över sitt hem i inredningsväg? Wink En ny lampa här och där, lite fräscha färgglada gardiner och på min lista toppar en ny soffa 

tätt följd av iMac 

 

 

som är hack i häl med Stringhyllan 

 

Det har jag. Julen står för dörren. 

 Jag har varit mer eller mindre datorlös hela veckan. Det förklara min passivitet bl.a. på den här bloggen.

Nu till bortförklaringarna: Syster M: Jag brukar kolla igenom så att vi inte äter samma sorts mat morgon och kväll, och nu när jag tänker efter så åt vi varken risotto eller risgrynsgröt den dagen Embarassed Men annars hade det varit en stor miss i min hjärna, fast det där med mos och lite grönt passar rätt bra för tillfället, helst oerhört trögflytande Laughing

Anne: Törst jag erkänna? Ja Nej, ja nej, ja...ok då. Jag var rätt sen med listan, så den första veckan hade i princip redan ätits upp Smile Men nästa veckas lista varken törs eller vill jag sia om, troligtvis JULMAT över alla dagar. Härligt!

Tarja: Det är faktiskt jättegott! Jag ville heller inte baka vanliga lussekatter, eftersom dom brukar vara i tryggt förvar i frysen ända till påska. Men dessa...underbara! 

Kvälls-snack

2008-11-21 23:10 Published in Ditten och datten

Slänger upp ett inlägg så ni inte tror att bloggen gått i graven.

Nu brinner det i knutarna för för "stug-möblemanget" som fått flytta in i garaget från carporten. Bilen ska in i garaget. Vad ska jag göra av bordet och bänkarna?? Undecided Det smartaste vore att ringa till snickeriet och be dom slipa åtminstone skivorna. Benen kan jag slipa själv. Dags att besluta sej för slutresultatet kanske så att man har nåt att se fram emot. Vaxning, lackning blir det nog, lite mörkare i färgen än björk. Ja, så får det bli! Tack för hjälpen, bloggen!

 Sen var de ju det där med gröten jag sett fram emot med skräckblandad förtjusning. Betyget  blev...ja,vad ska man säga...det gick ner, som vi brukar säga. Stora tjejen tog en sked och bestämde "tycker inte om om jag inte får sylt till". Jag berättade att det stod att man ska äta den med mjölk. Ok, efter tre tallrikar var hon mätt och belåten. Likaså gjorde lillasyster. Lille-mille tvärvägrade(och han brukar INTE vara kinkig). Jag åt eftersom det var lunch-dax. Kommer inte att vara på min repertoar-list.

Nu väntar nyaste Plaza interiör på att bli läst.

rön hit å rön dit

2008-11-13 22:40 Published in Ditten och datten

Alltså det här med vad man stoppar i sej. Då menar jag föda. Ingen har väl missat tillsats-hysterin som härjar just nu?! Och socker-beroendet som var och varannan lider av? För att inte tala om det rätta/orätta fettet..

Det slog mej när jag var på affärn idag och blev ombedd av maken att handla pålägg. Det betyder alltså tunna skinkskivor.Jag stod där och undrade om jag vågade köpa hem det, ställa till med blodpropp hos familjemedlemmarna. För det kan man väl få? Eller cancer.. oftast tänker jag "man har levt förr" när nåt nytt rön kommer till ytan. Fast å andra sidan så levde inte människorna på det viset vi gör idag. Vem fick skinkpålägg på sin smörgås för 100 år sedan? Inte min föräldrar i alla fall (för dom var inte födda än). Mormor har på sin höjd fått en liten smörklick att bre på mackan, kanske på söndagar.

Men pastrami-skinka, det som ÄR så gott. Visst kan jag säkert leva utan, men min man då?  Det kan väl inte räknas som ett självdestruktivt beteende att ha Lätta och rökt skinka på sin fralla? Är det nåt ni tänker på? Över lag vad ni äter?

Jag måste ju såklart skyta med att jag inte ätit en sockerbomb under denna vecka. I onsdags morse kändes det som en evighet sen jag åt en mockaruta fast det bara hade gått två dar! Det låter lite grann som ett sockerberoende. Dock har jag ätit med jämna mellanrum för att inte få blodsocker-dippar, för då åker den första bästa godsak in i munnen. Jag kör testet med socker-gott under helgerna, dels för att testa om jag överhuvudtaget klarar det, jag har inte så bra karaktär när det gäller sånt. Dels gör jag detta för att slippa allt det socker som finns i kakor/bullar. Vi vet ju hur farligt det är Wink Dessutom har jag varit rätt ointresserad av bakelser förut, säg för 4-5 år sedan. Då när kaffet inte fanns på min matlista. Det ointresse försöker jag återskapa. Fast nu har ju jag fått ett FUNGERANDE recept på mockaruta, så vem vet hur länge det håller. Rätt intressant hur man fungerar som människa. Det känns som att kak-och bull-monstret sitter i hjärnan. Tänker man bort dett ett par dar, så får frysdelen med det söta vara ifred, även om man öppnar dörren bara för öppnandets skull.

Gör ni det förresten?! Typ efter att ni ätit lunch/middag att ni automatiskt öppnar skafferiet eller kylen. Det kör vi här hemma i perioder. Så kommer den andra på. "Vad gör du? Du har ju nyss ätit." Konstigt det där...

 

 • «
 •  Första 
 •  Föregående 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  Nästa 
 •  Sista 
 • »
Sida 1 av 5